Tuesday, November 3, 2009

presentation...

Idag har Oliver haft sin presentation i skolan om Sverige. Han fick 20 minuter till sitt förfogande och han bestämde att han ville prata om Sveriges geografi och vilka grannländer vi har. Jukkasjärvi och ishotellet, Stockholm som är vår huvudstad och Älmhult som han kommer från. Ja han nämnde även att jag jobbar på IKEA och att IKEA kommer från Älmhult oxå.

Sen blev lite kungahuset och att prinsessorna skall gifta sig!

Våra årstider berättades det om, där bla alla löv blir gula, röda, oranga eller bruna på hösten och trillar ner. Ja och att kronprinsessan Viktoria skall gifta sig på våren. Snö har vi på vintern och det kan bli minst 1 m djupt med snö.

Våra traditioner touchades, midsommar firar vi när det är längsta dagen o kortaste natten och lucia firar vi när det är som mörkast för då kommer hon med ljuset. Visade även en stjärngosse strut och en stjärna.

Lite bilder på lucia och middsommar hann han med oxå.

Sen blev det en bjudstund med pepparkaka och julmust till alla. Oliver hade svårt att svara på en del frågor eftersom hela munnen var full av pepparkaka.

En stolt mamma tillika grade 4 lärare idag och en pappa lämnade klassen nöjda.

****************

Charlie fick tokspel innan ikväll. Han skulle bara hinna ifatt sin egen svans! Och efter ett par varv åt bägge hållen lyckades han lura svansen och bet sig själv! ja ja han lär väl sig någon gång?

Det blev till att lägga tillbaka alla mattor som hade virvlat runt i huset under hans jakt....

Ha det gott
Janne

No comments: