Sunday, November 29, 2009

1a advent...

Jul förberedelserna är många och kan börja idag. Nu är halloween avklarat, check... och nu är även Thanksgiving avklarat, check!

Vi var hos goda vänner igår på Thanksgiving. En trevlig tradition med trevliga vänner och mycket mat och särkslit kolhydrater.... Där serverades kalkon, skinka, stuffings av olika slag, tranbärs sylt, potatismos med andra ord en kolhydrat fylld middag! Till detta alla dess slag av desserter. Hmmm smakade gott! Ungarna gick i omgångar och tog av äppelpajen med vaniljsås vi hade med oss, de hade nog aldrig smakat så gott innan...

Igår kväll vid 8-tiden kommer Oliver till mig och frågar, Pappa kan inte vi ut och springa när vi kommer hem ikväll? Nja det är för sent och pappa har druckit vin så det går inte. Men imorgon så!

Imorse innan frukost kommer han igen, pappa kan vi inte springa nu? Nej min son, låt oss äta frukost först och sen innan lunchen, då blir det bra. OK? Det gick bra. Ut med stora förhoppningar, men det var enormt varmt idag så det blev en lugn löprunda med Oliver och det var nog hans nya skor vi köpte igår till honom som drog iväg honom på löpning i den värmen.

Sen skulle vi simträna... det blev 6 längder i poolen, ca 60 m.... och sen kom Oliver på den briljanta idéen att vi kunde ju göra en triathlon pappa! Så det blev att ut och cykla på eftermiddagen. Pust, nu behövs vilan!

Nu ikväll har vi genomfört en av våra årliga traditioner, 1a-advent-pyntning och ett smakprov av kommande julbord! Där var köttbullar, korv, janssons och skinka och naturligtvis var OP Andersson inbjuden i år igen. laxen och sillen var slut i affären så det får vi vänta på tills jul!

Nu har killarna somnat och man får lite tid vid datorn.

Trevlig helg
Janne

No comments: