Sunday, November 1, 2009

Höstlov o MuiNe

Det var höstlov för 2 veckor sedan och Ann o ungarna åkte till MuiNe för 6 dagar på stranden, sola o bada. Det var 7-8 familjer som skulle dit i olika omgångar så det passade bra för ungarna och tjejerna att ha lek kamrater.

Det blev perfekt, vädret var bra o alla ungar hade skoj. Surfade på vågor i havet, flög drake var två av alla saker de gjorde.





Onsdag kväll, jag o Norman stack iväg till MuiNe. Bilen packad med några kalla öl, snacks och en baguett var. På med en film och sen iväg! Framme 4,5 tim senare och kunde njuta av en kvällsbris och en drink. Skön start på helgen.

Ann o ungarna hade bott på Sailing Club och vi skulle byta till Seahorse på torsdagen. Vi hade nämligen bokat in 3 nätter med några kompisar där först och sen ville ungarna, kanske mest Ann, åka till havet ett par dagar tidigare så det fick bli så.

Vi var på ett ställe som heter Fairy Streams i MuiNe och det är en liten å ca 10-30 cm djup som slingrar sig igenom ett område med röd sand. Ungarna älskade detta ställe att springa runt i leran, klättra upp på sanddynorna och rulla ner i lera o vatten. Wow vilka lortgrisar de var! Men det var ju bara att rulla lite i ån så var det fixat igen. Det blev 2 resor till detta ställe denna gången.





På en av dagarna här så fyllde en av kompisarna, William, fyllde 9 år och det firades med ett pizza party på Sailing club. Ett 20-tal ungar var med och firade sin kompis.

Jonathan har nu haft sin första date... han tog plats i loungen och bjöd med sin kompis Samia och han beställde in en Orangina till dem att dela! Hur sött som helst. Sen kom han och frågade om han fick beställa en 7Up oxå men nej, vatten blir bra nu så får vi se sen svarade Ann. De fick varsitt glas vatten serverat, bottom up och sen frågan igen, 7Up nu då? Nej det fick faktiskt vänta...



På lördagen badade vi i havet och simmade bland vågorna och rätt var det är så springer Oliver upp i högsta fart och jag undrar vad det är, han hittar väl till Ann tänkte jag. Efter en stund funderade jag vad som hade hänt men kunde inte hitta någon av dem. Det visade sig att han blivit bränd av en manet på sitt ben. Nu finns det lite olika sorters maneter och en del av dem i Sydkinesiska havet är dödligt giftiga så det var att behandla omgående. Huskuren som rekommenderades var 2 olika, dels en klibbig socker röra... och den andra var vinäger. Bägge skulle baddas på området som blivit bränt. Ja det fanns ytterligare en huskur men den slapp vi använda, det var att kissa på benet. 2 tim senare så var han helt OK igen, pust.

När vi kom till Sailing club på eftermiddagen så visade en av de tjejerna som jobbar där hur illa bränd hon blev i samma hav någon månad tidigare. Hon kommer att ha bränn märken kvar på låret lång tid.

Söndag lunch, in i bilen och hem. Jag skulle till Shanghai på natten så jag behövde hem och byta resväska.

Janne

No comments: