Monday, November 16, 2009

Helgen med stort H…

Blev en sen fredag med arbete, var inte klar förrän 6.30 och sen var det familjen för hela slanten.

Mexikanskt på middagsbordet, ute på baksidan i tro det eller ej men alldeles lagom varm temperatur. En liten svag bris smög in emellanåt och rörde runt på luften. Det märks att vintern är på väg. Det har slutat regna, kommer någon skur varannan vecka kanske, men det har sjunkit i temperaturen på kvällar och morgnar. Det är inte 35 dygnet runt längre utan det går ner till runt 30 på kvällen. Skönt, det går att springa lite mer och Charlie blir inte lika utmattad av en promenad.

I fredags tex var det faktiskt riktigt svalt på dagen så Ann bytte om och stack ut på en långpromenad med Charlie och hon fick för sig att springa del av rundan. Det ni! Nu visade det sig att hon tyckte det var riktigt OK i fredags men sedan dess har jag hört något om benhinnorna värker....

I lördags var det dags igen! Viktigaste dagen på året... ja efter Oliver, Jonathan, Charlie och Anns födelsedagar och några högtider såsom jul, påsk, pingst, nyår, valborg, thanksgiving och allas namnsdagar... ja det stämmer jag fyllde år. Det är fortfarande skoj att bli väckt av familjen med skönsång och paketer! I år fick jag ett par shorts, en skjorta och en T-shirt. Ann hade shoppat i Bangkok och allt passade perfekt. Nja nästan i alla fall, Jag tror hon köpte en ”morot” till mig.... shortsen var i minsta laget. Men det jobbar vi på!

Sen blev det frukost och iväg på fotboll med Oliver. Ingen rast ingen ro... När vi kom hem hade Ann bakat tårta! Hmmm mumsig. Med färska tropiska frukter och jordgubbar.

Sen bar det av till stan för en lunch för Ann och mig på en ny restaurang. En drink och god mat. Park Hyatt stod på programmet, Ann hade bokat in 2 tim Spa-behandlingar. Det blev ett paket de kallar ”Couple pampering”. Underbart, somnade bara 3 gånger under massagen, fotbehandlingen och inpackningen i någon lera...

Killarna hade lek kompis hemma under eftermiddagen och vi kom hem och hade planerat grillkväll. Lika gott väder så det var perfekt att sitta ute igen.

Åhhh va jag njöt, en perfekt födelsedag. Somnade gott efter en kanondag.

Söndagen hade förhoppningsvis inneburit sovmorgon... inte en chans! Vi hade tom killarna uppe lite längre än vanligt bara för att strecha deras vakna upp tid men icke sa nicke. Klockan 6 var den förste vaken sen kom den andre lagom tills man somnat om... Nåja, en lite snooze till bara och vips så hade man fått sin sovmorgon.

Lite hemma aktivteter med killarna, bada i poolen, cykla en runda, handla lite till dagens måltider stod på programmet för söndags förmiddagen. En löprunda på em fick det bli och sen lite mer badande och en Italiensk middag rundade av helgen. Oliver ville ha ett kvällsdopp och Ann och Oliver badade en tredje eller fjärde gång i går.
Ja förresten så hann vi med att börja upp på sista säsongen av 24 med Jack Bauer. Fast igen! Säsong 8 spelas ju in nu och kommer efter nyår vad jag hört så det gäller att va med i matchen....

Vaknade imorse av en hostande Jonathan, blev till att hålla honom hemma från skolan idag, hoppas att han är OK imorgon igen.

Från en 42-a...
Janne

No comments: