Monday, February 18, 2008

Weekend!

Så var då helgen här! Biokväll med grabbarna i fredags. Vi såg ’Bee Movie’, en ny Disney produktion som vi alla gillade. Killarna tycker bio kvällar är mysiga för då vet dem att det blir popcorn och/eller godis och läsk! Det är rätt mysigt att krypa ihop framför TV’n och se hur killarna uppskattar en film på det sättet. Häftigt att se dem förstå filmen på engelska och skratta och förklara filmen! Ann och jag njöt i varsin soffhörna (vi, eller åtmisntone jag, somnade nog till lite tror jag...)

I lördags var det William Shakespeare för hela familjen! Skolan som grabbarna går på hade satt upp en teater utav Shakespeare. ’En Midsommarnattsdröm’ och tolkad utav de äldre ungdomarna på skolan. De var mellan 15-18 år gamla och var fantastiskt duktiga på att spela teater. Det var en utomhus teater så vi packade picknick korgen med vin, vatten och läsk, kycklingklubbor, sallad, pasta, sandwichar, snacks och chips och hoppade upp på cyklarna! Vi var först på plats! Perfekt då kan vi välja vilken plats vi vill. Gott! Vi tog en madrass som låg längst fram och slog oss ner och dukade upp! Jättemysigt med solnedgången, inte lika mysigt med myggen som kom sa Ann, men man kan ju inte få allt heller!

Teatern började och vi njöt av hur inspirerade och duktiga ungdomarna var. Levande musik utav elever från skolan ackompanjerade och stämningen var på topp! Enda ’lilla’ problemet var att vi förstod inte så mycket! Det var på engelska men det var en ”gammeldags engelska” och i pjäser utav Shakespeare och andra författare från den tiden används ju inte riktigt enbart de orden vi använder i vår vardagliga engelska... men vi satt och tittade vidare som duktiga åskådare.

Efter ca 1 tim och 15 min så slocknade lamporna helt plötsligt, folket började resa sig, aktörerna minglade runt bak scenen och vi undrade vad som hänt! Nåja, vi packade ihop oss och var på väg ut till cyklarna då vi möter en bekant som undrar om vi tycker att det var dåligt? Dåligt? Nej absolut inte men ett konstigt slut tyckte vi. Då blev vi upplysta om att det var paus mellan akt 1 och akt 2..... nåja med små barn och klockan var ju faktiskt redan 8.30 så beslutade vi att det var nog dags att cykla hem i alla fall.

När vi tänkte tillbaka på kvällen så skrattade vi ganska glatt kan jag lova!

Söndag och frukost i trädgården, lite lek och bad i poolen med grabbarna sen bjudna på Brunch hos ett par vänner. En trevlig tillställning där vi blev bjudna på en engelsk specialitet ’Bucks Fizz’! Ni kommer kanske ihåg den gamla schlagern (från -81 tror jag det var) ’You making my mind up’, gruppen som framförde den hette ’Bucks Fizz’. Nåja, för oss om inte visste vad en BF är så är det champagne med apelsin juice. Fräscht och gott kan jag meddela även om det var en söndag och lunch tid... Det blev en heldag med dem och ungarna hade en kanon dag likaväl som vi! Vi alla somnade gott och utan problem!

Kramar från Björkmans i HoChiMinhCity

No comments: