Friday, February 8, 2008

Regnet det bara öser ner....

Regn! Regn och åter regn! Det är vad vi upplevt i dagarna 2! Igår på zoo var det Ok eftersom det var uppehåll vissa delar av dagen men idag! Idag har det regnat som om himlen vore öppen, ända sen i morse tills vi kom hem ikväll vid 8 tiden. Dagspasset på Sydney metro/tunnebanesystem har kommit väl till pass likaväl som som vår inköpta regnskappor från zoo’t. En mycket bra investering har det visat sig!

Nåväl, regnet kan vi inte göra något åt men väl aktiviteterna! Idag stod det på agendan bla Sydney Tower, kabel inköp, Museum och Darling Harbour. Det blev inget med Sydney Tower (för dålig sikt).
Vi började dagen med att i ösregn kryssa mellan affärer tills vi hittade en kabel sen tog vi beslutet att åka T-bana till stationen Museum. Där om någonstans borde man väl hitta ett museum i denna här staden! Mycket riktigt, Australian National Museum och 3-4 timmar och vi höll tummarna på att regnet skulle avta. Men icke! Regnade som aldrig förr kändes det som. OK, ta tjuren vid hornen och vidare till T-banan för en färd till Darling harbour och BIO! Jojamensan en bio stund fick det bli och inte vilken bio som helst. Det var ca 1,5 timme till föreställningen började så en runda på Starbuck’s och låta Jonathan sova i en soffa en stund och vi alla fick em-fika. Gott med Starbuck’s kaffe, det var länge sen. Biodags och IMAX som är en 3-D biograf och vi valde mellan filmer som Dinosaur och Seamonster. Det blev Dinosaur, ungarna fick bestämma... Popcorn, dricka och de välkända glasögonen. Gissa hur vi såg ut då! Filmen kanonbra både som underhållning men även som dokumentär. Vi visste inte att de flesta fossil har hittats i Argentina!

Denna dag har gått i svenskarna tecken! Vet inte riktigt hur många vi stött på men ett flertal på museet och en familj på turist infon bla.

Nu sista natten i Sydney sen bär det av med hyrbil mot Canberra på vänster sida av vägen... Ann är jättenervös för detta men det är nog lugnt, hoppas vi...

Angående Ann’s packning så visade det sig i morse att hon glömt strumpor till sig själv eller om hon medvetet ”glömde” så att hon skulle få shoppa.... Till hennes försvar ska det sägas att planen var inte att behöva använda strumpor varje dag pga regnet som öst ner.

Kramar från 4 genomblöta Australia turister!

No comments: