Friday, February 8, 2008

ABBA revival...

Jet-lag! Det hade vi känningar av morse vill jag lova. HELA fam Björkman sov till kl 0900! (0500 vietnamesisk tid) och det är nog rekord för oss.
Frukost och Jonathan spydde. Bägge baren var åksjuka på flyget och det var nog en reaktion från dagen innan hoppades vi. Ut med nya tag i stan med sikte på Taronga Zoo. En båt tur bort, förbi Sydney Opera hus, och vi var framme. Då visade det sig att de stängt av linbanan som skulle ta oss upp till entrén till zoo’t. Det skulle komma in en storm sa dem! Det blev busstur i stället. Alltså på mindre än 24 timmar har vi åkt: Flyg, tåg, taxi, båt och buss och det kunde varit linbana också!

Väl på zoo så har det börjat regna så det blir att köpa regnkappor till oss alla 4! Efter 5 tim promerande på zoo som är riktigt kuperat så är våra ben rätt trötta så vi planerar för en hemfärd. Då hör vi tonerna till Mamma Mia den gamla ABBA slagdängan och vi vänder tillbaka för att se vad det är. Det visar sig vara en ABBA revival konsert ikväll och vi blir stolta svenskar! Ann fick en fråga av en aussie vilka hennes 3 ABBA favvisar är: The winner takes it all, Dancing Queen och Honey Honey (svensk text). Mina 3 är Gimme gimme gimme, Does your mother know och The winner takes it all.

På båtresan hem så undrade Oliver vilka 3 favorit djur vi hade på zoo. Jannes: Ormarna, Koala och Känguru, Anns: Ormarna, girafferna, sköldpaddorna (fanns överallt i alla möjliga storlekar. Jonathans: Ormarna (särskilt Calle balle Cobra), elefanterna och Krokodilerna. Olivers: Rattle snake, Känguru och Cheetha.

Ann har fått en släng av ”shopoholic”.... Alla souvernir försäljares drömkund kallar jag det. På shopping listan står bla: Bumerang, Aussie hattar, Aussie flip-flop, krokodil hatt till Janne, Koala gosedjur, Aussie solhatt till Ann.

På väg hem inom affär och bunkra upp med medicin om utifall Jonathan blir sämre så att vi inte står utan i natt...

Det är rätt mycket svenskar i Sydney, igår sprang vi på en familj, idag en familj på zoo och 2 tjejer från Varberg som var på rundtur i Asien/Australien.

Det värsta är nog att vi troligen blivit ”bestulna”.... usb-kabeln för att ladda ner bilder från kameran är borta! Måste till affär imorgon annars blir minneskortet fullt! Ann har en teori... ni får tro på den om ni vill... jag gör det inte! Jag hade använt den igår kväll och lagt den bredvid sängen på golvet och hon tror att städerskan har lagt lakanen där under tiden hon bytte och när hon tar de med sig så följer sladden med till tvätten! Hmmm låter lite trolig men ändå!

Oliver somnade som en slagen zoo-hjälte och övriga 3 är nära sömn nu. Det är förresten rätt bra att semestra med grabbarna så här för både Ann och jag kommer i säng tidigt så vi är utvilade dagen efter.

Imorgon skall vi troligen upp i Sydney Tower, Opera huset, staden och så får vi se mer vad tiden räcker till.

Kram från Sydney!
Janne, Ann, Oliver och Jonathan

No comments: