Saturday, February 23, 2008

Bil-lördag...

Vilken lördag vi hade i bilen... Skulle "bara" köpa ett nytt däck till Olivers cykel men det var inte så lätt som man kan tro.

Efter att ha siktat högt och åkt till "cykel-gatan" direkt men inte hittade vad vi sökte så haglade tipsen vart vi kunde hitta ett däck. Ja nu var det inte så att det inte fanns några däck men det finns flera olika tillverkare och man kan ju av enkelhet tycka att en storlek hos den ena tillverkaren bör vara lika stor hos den andra.... Nej! Inte här. På Olivers cykel sitter det däck från 2 olika och den ena är för stor! Så när man pumpar däcken så hoppar däcket utanför fälgen. Blir inte bra!

Ett flertal cykel affärer över hela stan besöktes idag så om någon undrar så kan vi tipsa om vart man kan köpa cyklar i HCMC.

Så efter en hel del bilåkande så inser vi att det behövs en lunch i grabbarna. Kentucky Fried Chicken blev det, det är ett av deras favorit ställen. Ann matar barn och jag fortsätter i bilen till ytterligare några "idiotsäkra" ställen där det bara måste finnas däck av rätt storlek och rätt tillverkare... nej nej nej och desperationen började närma sig.

Det fick bli lunch för oss stora också.

Sista chansen var att åka upp till "cykelgatan" igen och verkligen kolla runt en sista gång om vi missat något ställe. Det hade vi..... inte. Fanns inga däck som vi ville ha.

När vi väntar/letar här lägger Oliver den fantastiska kommentaren: Titta mamma, där är stället som Harold's tomte har köpt hans julklapp på!

Det är då det händer!!!!! Vår chaufför kommer på att han vet ett ställe till som "nästan" är på vägen hem.... OK, sista chansen annars blir det inget däck.

När vi väl kommer fram så visar det sig att de har just ett sånt däck av rätt tillverkare och storlek som vi letat rö..n av oss för och vi kan äntligen se slutet på vår bil-lördag.

tut-tut från HoChiMinhCity

No comments: