Monday, February 11, 2008

Good on you, mate....

... är ett välanvänt aussie uttryck och det betyder ungefär ”tack kompis” eller " ha de bra, kompis".

Sitter nu på Changi, Singapore’s flygplats, och väntar på flyget hem och summerar vår resa. Våra intryck är enbart positiva, australiensare är trevliga och positiva, gästvänliga och ser inga omöjligheter. Deras matkultur finns mer att önska om, det är mycket stekt, friterat och flottigt... Pommes!, hamburgare, ägg o bacon mm mm Tex så finns det inte morotsstavar att få på McDonalds... Genomsnittsaustraliensaren är lång, ljus (gärna lite rödtonig), blek (livrädd för solen) och mycket överviktig (beror nog på maten och att allt skall göras med bil...). En annan sak som vi upplevt är att väldigt många röker här men det är rökförbud på alla affentliga lokaler så alla står utanför entreerna och trängs!

Vädret har varit regnigt och kallt men de sista dagarna i Melbourne blev det sol och blå himmel med värme! Skönt!

Mycket barnvänligt land tycker vi, det gick att ordna allt man ville för dem. T.ex. så fanns det till och med på offentliga toaletter 3 varianter: Men, Women, Babychanging! Coolt!

Australien är absolut ett land som vi vill återvända till och som vi varmt kan rekommendera om någon funderar på en resa dit!

Det var allt för denna resan!

fam Björkman

No comments: