Friday, February 8, 2008

Enn? Det er ju flere hundre....

Årets story har hänt. Ni har nog alla hört om norrmannen som körde på fel sida av motorvägen och de gick ut med ett meddelande på radion. Norrmannen kommenterade det hela med: Enn, det är ju flere hundre... Det har hänt Janne igår! Vi hade stannat på en avstickare för att killarna skulle äta, jag o Janne ta en kopp kafffe. På väg ut från Service stället så säger jag att vi skall svänga höger men det tyckte inte Janne så han svänger vänster. Det var i och för sig rätt håll men han tog svängen som man gör i Sverige och kom således på fel sida av mitt refugen. Efter 100 m så möter vi en bil som blinkar frenestiskt med helljuset och vi inser att vi är på fel sida av vägen! Vi är på avfarten av motorvägen istället för på påfarten! Vilken tur att det inte var ”rush hour” utan vi kunda ta en U-sväng och komma rätt... Hjärtat slog snabbt kan jag lova men efter det gick det bra!

Vi kom fram till Canberra och våra vänner helskinnade. Väldigt trevligt att träffas och det kändes inte som någon tid hade flytit mellan oss. Barnen var glada att få leka av sig och vi att få prata av oss. Alla 4 små blev badade samtidigt och nattade sen fick vi vuxna äta lite gott.
Idag har vi lekt på ett ”hands-on” experiment hus och varit på ett halvbra dinosaurie museum. Nu fikar vi och slappar i soffan hos våra värdar. Våra värdar väntas hem efter en resa till Sydney framåt kvällen, då blir det mat o prat sen imorgon åker vi söderut för vidare färd mot Melbourne.

See ya’
”the aussie Bjorkmans”

No comments: