Friday, February 8, 2008

Melbourne....

Good Day Mate! Det är vad alla hälsar på varandra här i Melbourne. Det är en härligt underbar dialekt och alla är verkligen så trevliga som vi hört innan.
Kom fram till Melbourne och hittade nästan direkt hem till till Mia o Anders o Tilda o Agnes. De bor i ett mycket trevligt hus och område och det är ytterligare en familj på besök just nu. Det är en av Anders gamla kompisar sedan skoltiden.

Idag, lördag, så bestämde vi på morgonen att vi åker till en av de närliggande vingårdarna och börjar dagen med en Australiensk frukost. Det är en full frukost med bacon, ägg, tomat, svamp, toast. Det överraskande var att det serverades mousserat vin till! Och än mer överraskande var att de serverar till croissant’s vispgrädde o sylt, yammie vilken succé kan jag säg! Vilket ställe de har precis intill där de bor, flera olika vingårdar på 15-30 min resa. Kanontrevligt vill jag lova! Gissa vad som hände på vägen hem... låt mig börja från början. Igår snackade vi om allt möjligt tex vilken promille gräns som gäller i Australien. Över 0,5 promille är straffbart. När vi skulle åka från vingården så snackar jag med Anders och vi skojar om att ”fullast kör” och på vägen hem så blir vi stoppade för alkokoll!!! Nåja ett ½ glas med mousserat räckte inte för att bli straffad på! Vi klarade oss bägge två! Om sanningen skall fram så kände man sig faktiskt skyldig även om man nu enl lagens mening var oskyldig til brott! Det är väl det som kallas moral?

Kort stadsvandring utan barn idag och det var en ”internationell stad”, kunde varit vart som helst i världen kändes det som.

Nu ikväll så blir det Tex-Mex och trevlig umgänge och snack! Komma ifatt i snackandet eftersom vi inte träffat Anders o Mia på över 2 år.

Oj vad Oliver och Tilda hittade varandra som kompisar! De leker så man märker inte att de är runt oss. Perfekt för dem. Jonathan och Agnes är bägge i 3 årsåldern och således leker mer själva än med varandra.

Kram från Ann o Janne, Oliver o Jonathan

No comments: