Sunday, April 12, 2009

Påsk partyn...

I lördags var vi som sagt på en Gala Dinner arrangerad av skolan för att de fyller 15 år. Det var en massa tal på vietnamesiska och en massa tal på engelska som skulle översättas till vietnamesiska så helt ärligt tappades intresset lite för dessa tal. Bla så innehöll flera av talen hänvisningar till skol policy’s nummer eller licens nummer 123456 etc etc och detta varken lockade eller attraherade många av middags gästerna.

Nå i alla fall, vi hade trevligt runt vårt bord och grannbordet där vi alla vänner tagit plats.

Kvällen fortlöpte med god mat och dryck och sen när det började rundas av på skolan så ”halkade” vi inom en trevlig bar utmed floden på väg hem.


Igår var vi hos 2 vänner till oss på en påsk lunch. En mycket trevlig dag som varade i 6 timmar med ett otroligt tempo på alla 15 + 1 barn ( ja den extra kommer om en månad...). Det var som om 3e världskriget hade utbrutit när dessa 15 kom ihop och sprang, lekte, busade, kick-boardade mm mm.

Vi hade med oss efterrätt, en tårta som efter 2a försöket blev bra. Inte lika bränd i botten som den första... Det var en påskbuffe framdukad och vi högg in i skinkan, kycklingen, äggen salladen osten gratängen mm.

Barnen serverades först och innan de högg in så välsignade värden maten och oss alla. Vi tackade för att vi har det bra och kan vara tillsammans. Sen var det hungiga munnar som högg in. Till och med bröderna Björkman tuggade glatt!

Mingel med vännerna (6 familjer) under hela eftermiddagen och njöt av gott sällskap med goda kylda drycker. Det blev till och med en Cricket match spelad och det var första gången för mig så nu har jag lite koll på reglerna. Tyvärr ville inte Oliver och Jonathan vara med och spela.

När vi kl 18.30 sa till ungarna att vi skulle åka hem eftersom det är skoldag imorgon så kom frågan med tårar i ögonen: Varför redan nu, vi har inte lekt klart än! Hmmm trötta killar som somnade gott 19.30 och var pigga igen i dag.

Påsk hälsningar från oss,

No comments: