Thursday, January 7, 2010

Hemresan… del 3: annulerat flyg

CANCELLED!!!

Det hände trots allt. Flyget annullerat efter ca 7,5 tim på flygplatsen.... Klockan 0330 kom jag till ett hotell rum, hotell och hotell föresten...

Vid incheckningen fick jag reda på att det var förseningar på flighten. När klockan närmade sig 2130 (avgångstid) så var det fortfarande inget besked på tavlan om avgångstid, boarding eller försening. Strax efter kommer delayed upp...Klockan 0100 då försvinner flighten från tavlan helt. Ingen info över huvudtaget. Det visar sig att flighten är cancelled.

Det visar sig att det är inte det lättaste sak i världen att ta sig tillbaka in i Kina igen... att passera Immigration på fel håll, få ut sin väska igen kan man tycka borde va en hyffsat enkel process... men inte alls. Detta tillsammans med att Shanghai Airlines inte tar något ansvar för vad som hänt utan helt sonika bstämmer att alla skall flyga med nästa flight till HCMC. Har faktiskt ett jobb att sköta och en familj som väntar på mig. Inget gehör där inte, det var som att tala till döva öron. Det visar sig att de kan tänka sig att betala ut biljett priset samt hjälp amig att boka en biljett till HongKong idag på morgonen. Men de kan inte hjälpa till med bokning från HK till HCMC överhuvdtaget, det är ju ingen flight med Shanghai Airlines så det kan vi inte hjälpa dig med.

Shanghai Airlines har just nu tappat en frekvent resenär på sträckan för all framtid. Skall boka om min flight på söndag med Cathay, Thai eller vem som helst istället.

No comments: