Sunday, June 8, 2008

Pirater....

Igår tjuvstartade vi årets födelse firande av grabbarna. Det blir nog, när vi tänker efter, 3 fester för dem i år! En igår med sina kompisar, en i sommar i Hörvik för kompisar och släkten och sen avslutar vi med ett familje firande på deras respektive dag.

Igår var det kompisarnas tur och det var 25 ungar här på ett pirat party! Det var nog den varmaste dagen hittils denna vår men inget regn, skönt!

Fri lek en stund tills alla var samlade sen drog ”Svarta faran”, läs Ann, igång.... Lekarna duggade tätt och det var svårt att ha lekar eftersom det skiljer en del i åldrarna. Från Jonathans kompisar på 3 år upp till de äldsta på 8. Men det blev ett par lekar i alla fall sen var samtliga, från de minsta till de äldsta inkluderat ”Svarta faran” och ”Sjörövar fabbe”, läs Janne, genomsvetta. Det fick bli poolen för alla som ville en stund och svalka ner oss.

En pirat lunch med köttbullar, minipizzor, smörgås rullar, fish-fingers, kyckling bitar avnjöts av alla pirater. Självklart med mängder av kylda pirat drycker, hela djurriket avhandlades allt från ”ko-dricka” till ”tigrar”....

Sen ville alla pirater gå på plankan och det fick de väl.... i poolen igen för en stunds lek o bad. Tro det eller er, Svarta faran fick nog solsting! I med kläder, svärd och hela kit’et för att svalka sig. Det var många stora ögon! Men Sjörövar fabbe var inte skyldig, ej eller Richard, han som slängde i oss alla på hans fest härförleden om ni minns. Det var av egen vilja Svarta faran dök i bland alla pirater!

Dags att fiska upp alla piraterna ur poolen och servera tårtan, en choklad variant som slank ner i alla magar. Självklart skönsång till Oliver o Jonathan och sen var det lekdags igen. En skattjakt stod på programmet. ”Svarta faran” tog med sig alla pirater och de hittade ledtråd efter ledtråd och efter en stund ledde det fram till Captains Quarter! Och väl där fann de 2 födelsedags piraterna en stor skattkista fylld med mycket tunga skatter! Det blev att broderligt dela på skatten som bestod av varsin ”gotte-påse”. Även om det i dessa påsar fanns annat än godis tex varsin bok, en penna och anteckningsbok, så fanns det också lite godis så klart.

Det var en massa trötta o svettiga pirater vid ett-tiden när kalaset var över. Så ett dopp i poolen för att koppla av hade suttit som handsken för sjörövar fabbe men då kom vårens åskoväder med hällregn och blixtar o dunder. Vi gick inte utanför dörrarna någon av oss....

Kvällen blev en middag på en Australiensk restaurang i stan för att fira! Vi firade nämligen 5 årig bröllopsdag igår.

Sen kom poolbadet innan sängläge för oss alla utmattade pirater!

Ohoj hälsar piraterna från HCMC

No comments: