Saturday, June 21, 2008

Midsommar i HCMC...

Så var då den andra midsommaren firad i HCMC sedan vi flyttade till Vietnam. Det var 2 år sedan sist (2007 firades på Pizza Hut i Beijing...) och tro det eller ej men det blev en riktigt traditionsrik midsommar. ALLA de nödvändiga ingredienserna var på plats. Där fanns matjessill, inlagd sill, svenska nypotatis... jajemensan du läste rätt! En kollega till mig, Magnus, hade varit i Sverige i början på veckan och tog med sig ett par kilo! Vi åt upp nästan alla!

Vi hade besök av en viss ”OP Andersson från Skåne”. De serverades frostigt kalla och de avnjöts med knäckebröd och västerbotten ost! ”Helan går...” sjöng på allmän begäran och vi alla fyra kollegor njöt i fulla drag! Niklas Sjöblom heter en annan av mina kollegor och han var ju tvungen att sjunga ”När gäddorna leker....” för där går ju solen ner bakom, ja vems då om inte Sjöbloms dass! Vi fyllde i med våra basröster i sången och det fylldes även på i glasen förstås....

Vi avslutade vår traditionella svenska midsommarfest med glass och jordgubbar och sen en kväll ute på stan. För att inte glömma nämna vädret så hade vi likadant väder som i Sverige. Nästan. Lite sol, lite regn och det enda skillnaden var nog temperaturen. Vi hade inte riktigt så kallt som i Sverige!

För att komma in på saker som saknades så det enda som saknades var ju våra respektive familjer förstås!

Midsommarhälsningar från Vietnam
Janne

No comments: