Saturday, January 19, 2008

International day at ISHCMC!

ISHCMC står för Internatioal School of HoChiMinhCity och det är skolan som Oliver och Jonathan går på.

Igår var det International Day där alla nationaliteter som är representerade på skolan visade upp sitt land, traditioner, kultur, mat, dryck, aktiviteter eller annat som är typiskt för sitt land.

Sverige hade ordnat, 2 tjejer i Sverigedräkt och 1 Pippi Långstrump. Gissa vad Ann vad? Gissar ni fel så får ni GÅ hela vägen till oss och förklara er...
Där fanns ett bord med Astrid Lindgren saker, böcker figurer mm och flertal plakat ordnat med bla djurlivet i Sverige, vår monarki, kända företag från Sverige (ja IKEA var med), kända personer (ja Kamprad var med), kända musikband (ja ABBA var med), viktiga saker i Sveriges historia.

Och det enda som kunde konkurrera med Pippi om barnens favorit var de skålar med svenskt godis det bjöds på! Jonthan tog skålen med bilar och gick sin väg, han tycte det var hans!

En stolt pappa hade klätt upp sig och grabbarna i svenska fotbollströjor! Oj vad vi lös i våra svensktröjor!

Andra länder som utmärkte sig var bla Japan, där kvinnorna hade klätt sig i tradionella japanska dräkter. Mycket vackra! USA som bjöd på popcorn och hade en aktivitet anordnad: Att kasta en baseboll boll mot ett mål! Svårt såg det ut att va!
Holland bjöd på deras tradionella pannkakor, små (lite större än en 5-krona) med vaniljsocker på med en klick med smör på toppen. Gott tyckte ungarna! Sött tyckte jag...
Australien bjuder alltid på något gott grillat, i år var det grillad korv med stekt lök. Hmmm smakade mumma! Storbritanien bjöd på scones, Malaysia bjöd på Satay (grillspett med olika kött). Tyskland hade nog 10 olika sorters kakor att bjuda på!

Så man gick inte därifrån hungrig vill jag lova!

Jag måste berömma tjejerna bakom Sverige! Ann, Eva, Kristina och Carina för att de lagt ner ordentligt med energi och det blev ett lyckat inslag på dagen igår! Många ville fotas och prata med Pippi bla men det var faktiskt mycket folk i Sverige montern nästan hela tiden! Bra jobbat tjejer nu ser vi fram emot denna dag om ett år!!!! Nytt koncept förväntas!

Hälsningar Janne

No comments: