Sunday, April 4, 2010

Å påsken varar hela helgen...

Så då var de flesta påskaktiviteterna avklarade.

Skärtorsdagen, jobb...och 1a April.... Gissa vem som blev lurade mest och värst av alla! Jo jag! Tyckte inte det var skoj alls men man får väl bjuda på den... För att göra en lång story kort så: hade vi bokat restaurang besök tills på fredagen med alla vännerna. Det skulle bli en av mina favoriter, Salt and pepper steak! Ann nämner att i den australienska påsktraditionen så äter de inte kött på påsken, bara fisk! Åhh neeej då behöver vi ju inte gå till Jaspas tyckte jag, det är ju inte klokt! Och efter en stund så kommer det fram: April april.... Åhh va jag blev galen! Trodde inte jag var så lättlurad men tydligen så vet Ann hur hon skall lura mig.

Långfredagen, jobb och ett pass på gymmet för att sen träffa hela kompisgänget på Jaspas, en australiensk restaurang, för en god bit mat och sen lite ”bar-hopping”. Ann blev sjuk och fick åka hem innan middagen. Det var till och med innan vinet kom fram till middagen. Blev först till Hard Rock Cafe men de hade ringt i klockan för sista beställning så det blev vidare till en nattklubb som heter The Factory. Där vände vi efter 5 sek för det var helt enkelt fel ställe, fel musik och fel folk. Så det blev den nyöppnade baren på hotel Park Hyatt istället. Mike o Melissa (ParkHyatt chefen) var med oss så det blev full attention från baren direkt och dricka serverades omgående. En flaska champagegn kom in och det var en gäst i baren som ville bjuda Mike o hans sällskap på den... OK då! Sen drog jag och Richard vidare på ett par andra barer o nattklubb. Blev en lååång kväll....

Påskafton, aning trött av fredagen men det var bokat lunch för hela gänget på Hard Rock Cafe. Vi var 7 familjer och ca 20 ungar som intog HRC och formligen tog över stället.

Efter denna lunch stannade tjejerna ute i stan för att shoppa lite och tjejsnacka. Jag slappade på soffan med Jonathan och då ringer telefonen: det är Ann! Kom över till Valerie och Christophers hus, vi är här och ungarna har så trevligt. OK upp på cykeln med Jonathan och iväg. Blev en trevlig kväll men vin och pizza och Guitar Hero på Wii.

Imorse kl 0630, blev vi väckta av bygget utanför oss! De som hade lovat att inte börja förrän kl 8 på söndagar... vet inte vilken tidszon de är i dock!

Idag har vi varit på en påsk brunch hemma hos en holländsk familj. Alla våra vänner var där, vi var nog ca 15 familjer. Det började med en egg-hunt där över 400 ägg var gömda i trädgården och alla ungar skulle leta ägg! Max 15 var fick de ta. Gissa om alla ungar, stora som små, jublade och sprang runt med varsin korg att plocka ägg i. Sen blev det en brunch med mycket gott och till det bubblor av alla slag.

När vi kom hem från brunchen så hade Ann ordnat med en egg-hunt för våra killar här hemma också. En jakt på ledtrådar gömda i ägg som avslutas med ett ägg med choklad var till dem. Det var in och ut i varje rum, tills de fann det riktiga ägget! Ann hade handlat en hare i choklad var till dem. Det visade sig vara vit choklad.... men det gick bra det med, det var ju choklad!

Nu ikväll skall vi troligen träffa en familj, en av Olivers gamla klasskompisar, som flyttat härifrån men är på besök igen. Det verkar som vi alla möter upp på Boathouse för middag tillsammans.

En annan sak som är svår är ju hur skall man förklara de svenska påsktraditionerna? Påsken har ju med Jesus att göra och hur får man in Blåkulla och påsk-kärringar i det?

Kanske så här:

On Pink-Thursday, all kids dresses up as old women or kind of witches and go around from house to house and knock on the doors and give away a handmade Easter-card in change for candy! And then, they go on their broom to Bluehill for celebrations where they light up a big fire and dance with the devil! On “long-Friday” as we call it, or Good-Friday as it’s called, Sweden is closed. Everything is closed! Saturday kind of a normal Saturday and Sunday we meet up with our family and eat an Easter meal. Monday is just a day off so we can start work again on Tuesday.

Glad Påsk på er alla!

No comments: