Sunday, December 7, 2008

Farewell party, snyft snyft....

I lördags var det dags... Angela o Richard’s farewell party! 2 av våra allra bästa vänner ska flytta till Melbourne.

Vi ”vägrade” att ta med någon ”hej då present” eftersom vi inte vill att de skall flytta så vi beslöt att de 2 flaskorna med vin som vi skulla ta med oss fick stå hemma istället! Kanon idé visade det sig, för då kan vi bjuda in dem en kväll i veckan för att dela dem med oss istället och på så sätt får vi ytterligare en kväll med dem innan de lämnar HCMC på lördag.

Festen i lördags blev kanon rolig, det var blött både inom och utombords.... vi alla kastades i poolen runt midnatt! Fullt påklädda men vad gör väl det, man blir ju inte direkt kall i 28-30 graders värme! Även om blöta jeans är rätt tunga att gå i eller för den delen att simma med... för att inte tala om hur svåra de kan va att ta av sig!

Innan dess hade Ann ett litet tal till Angela o Richard från oss alla och sen framförde alla tjejer en egenhändigt skriven sång till Angela o Richard. Låten Super Trouper var melodin med lite anpassningar i texten och det blev en självklar succé! Vi grabbar hade en kväll på stan för Richard härförleden, den blev också en succé!

Det var en annan höndelse från festen i lördags som är värd att skriva om.... håll i hatten nu!!!

Där va en dam ca 50 år och en kille ca 28 år, tydligen var det Angela o Richard’s dotter Emely’s bästa väns mamma och hennes nya pojkvän! (Snacka om ”jag mötte Lassie...”) De var ganska fulla redan när de kom till festen och efter en stunds minglande fick han för sig att han skulle bada i poolen. Inget fel i det, det är alltid tillåtet och uppskattat på våra fester! Felet var att han hade inga badkläder med sig och han ville uppenbarligen inte blöta ner sina kläder! Så vad gjorde han? Jo han tog sig helt sonika ett dopp i poolen helt naken! För oss svenskar är väl inte det hela världen, vi är ju sedda som väldigt liberala när det gäller nakenhet, men för resten av världen är det ”skandal varning” och fullständigt tabu. Till på köpet gjorde han en ”backflip” ner i vattnet.... Alla andra gäster undrade vad höll han på med? Richard gjorde process kort med honom och han fick 30 sekunder på sig att komma upp och ta sina kläder och försvinna! Tur att han inte emotsatte sig Richards beslut att avhysa honom. Jag hade inte velat va i hans kläder i sådana fall. Kläder förresten, han hade ju inga på sig... Han lullade iväg naken med kläderna i famnen.... undrar vad grannarna tänkte om de såg honom?

Det visade sig att vi skulle få svar på det senare....

Förra helgen var vi i Mui Ne med farmor o farfar där träffade vi en pappa med 2 barn som Oliver började leka o bada med. Det visade sig att de bodde i HCMC också. Så Ann hade bokat lekträff söndag eftermiddag för Oliver med Elliot. Sagt o gjort, vi bestämde att vi träffas för en gemensam lunch och sen följer Oliver med Elliot hem för att leka. När vi satt och väntade på maten så säger de att deras grannar måstet vara några riktiga fest prissar! De hade fest inatt ända till 03.30 imorse! De hade tydligen sitt sovrum åt det hållet.... oj oj oj.....

Hmmm, undrar var de bor mer exakt än HCMC? Jag frågade lite försiktigt och det visade sig att de bor grannar med Angela o Richard... vi var visst lite delaktiga i deras störda nattsömn.... men de var inte arga eller så men i alla fall! Världen är bra liten visade det sig! Vi pratade inte så mycket mer om festen... mer än att de nämnde att de hade sett en konstig kille, hyffsat full med bar överkropp, lulla runt på gatan när de kom hem vid 10-tiden. De undrade vad det var för en typ!

Vi vet vem det var och varför han gick där! Han hade tydligen fått på sig byxor i alla fall!

Hemma igen och lite avkoppling på eftermiddagen, en bok eller en film? Film fick det bli. Rätt var det var så ringer min mobil. Det är Rob som undrar om jag är på väg? Ja visst ja, jag hade tennis idag och det var för 5 min sedan. Totalt glömt bort det! Snabb byte och uppvärmning med ilsket trampande på cykeln till tennisen. Förlust med 2-6, 5-7! Grämer mig naturligtvis men revansch kommer! Och den gången skall uppladdningen bli bättre!


En av mina gamla kollegor har ett fantastiskt bra ordspråk om livet i Vietnam: Order what You want, eat what You get!

Passar perfekt eftersom vi beställde pizzor igår kväll. Jag o Ann skulle dela en pizza och jag vill ha med kött o Ann utan. Jag försökte beställa det och till killarna en enkel pizza Margeritha, bara tomat och ost. Vad tror ni blev levererat då? Jo, min o Anns pizza kom exakt som vi beställt den men killarnas kom med extra oliver på! Intressant hur de uppfattat min beställning men efter lite bort pillande av oliver så fick vi alla mat och kunde somna gott! Utmattade efter en fullbokad helg med alla möjliga aktiviteter. John Blund hälsade på tidigt med sömn pulvret....

Ha det gott önskar Fam Björkman

No comments: