Saturday, December 13, 2008

Då på vår tröskel står...

Idag har vi varit på vår sportclub och där tillbringade vi eftermiddagen med att slappa och låta grabbarna leka av sig. När vi är där och bara njuter så tänker vi helt plötsligt att det är Lucia idag! Och samtidigt är det 30 grader varmt och vi lyssnar på Last Christmas, Jingle Bells, White Christmas och Rudolph the Rednosed Reindeer mm. En konstig känsla! En liten typ av hemlängtan till lucia, jul och traditioner med ”tjocka släkten” föll över oss. Men vi skall fira en typ av lucia imorgon med en svensk familj, dock utan lucia tåg men med glögg o pepparkaka i alla fall. Julförberedelserna fortgår i övrigt... skinkan skall införskaffas på måndag, pyntet skall upp imorgon, granen skall fram imorgon.... det har aldrig varit närmare jul 2008 än nu....

Idag var det även dagen då Angela Richard Emily och Jackson flyttar tillbaka till Australien. Vi hann med att åka förbi en stund runt lunch (det var det högst prioriterade av alla aktiviteter idag vill jag lova) för att krama dem ”vi ses igen” istället för ”hej då”. Ingen av oss kunde hejda det men det kom lite tårar ner på kinderna idag. Vi gav dem en liten "tänk på oss svenskar"- eller "ha det gott på flyget"- paket också... 2 påsar med svenskt godis som vi vet att de gillar! Ahlgrens bilar och en påse med Tutti-Frutti!

Det känns tomt nu och sms-en har duggat tätt mellan Ann och Angela sen de åkte.

Det finns en tradition här som alla som flyttar härifrån har och det är att alla kompisar skriver sitt namn på skoltröjan som inte skall användas mer. Så Oliver skrev sitt namn på Jacksons tröja idag.

Hälsningar
Janne, Ann, Oliver och Jonathan

No comments: