Saturday, May 15, 2010

Oliver!

Var i fredags kväll på musikal här i stan. Det var skolan som anordnade och det var för studenter som har valt art&drama på sitt val. Det var alltifrån grade 6 till grade 12 som deltog.

Oj va duktiga de var allihopa, en del mer än andra och det märktes främst på vissas sångröst.... det fanns mer att önska där. MEN jag måste berömma ALLIHOPA för det självförtroende de visade upp. Utan den perfekta sångrösten, var det flera som sjöng solon, någon till och med med en aning för många kilon upphoppandes på ett bord tog ett solo för oss. Starkt jobbat, tjejen! Och alla var mycket duktiga på att agera på scenen. Det kommer att bli stora artister av dem vad det lider....

Musikalen förresten, det var en produktion av Charles Dickens och hans Oliver Twist, med en egen tolkning utav skolans producent.

Oliver, ja vår egen Oliver, blev trött en bit in i andra akten och Jonathan somnade strax innan pausen. Bägge två kände igen en del av sångerna och berättelsen som vi berättat och läst för dem.

Oliver Twist spelades utav en jätteduktig tjej i grade 6, liten späd men enormt tuff! Precis som Oliver Twist! Det passade perfekt.

Vi satt bredvid en mamma och i pausen frågde vi henne om hon hade något barn med i musikalen. Och det hade hon.... Sikes var hennes son. Sikes är den onde tjuven som för bort Oliver Twist. Han blev skjuten i slutet.... vi frågade aldrig vad mamman tyckte om det eller om hon gillade rollen hennes son hade....

Janne

No comments: