Tuesday, December 1, 2009

Sold out…

Härom helgen bestämde vi oss för att börja sälja av lite saker som vi inte hade användning för längre. Allt för att inte få allt detta om ett halvår när vårt kontrakt går ut och en flytt kommer närmare.

Nu blev det på sälja-listan för denna gången 2 st gästsängar, 1 TV, ett lekbord med 2 stolar, bilbarnstol, barnvagn, 2 krukor, 2 tavlor, en bäddsoffa. Vi hade väl inte så stora förhoppningar trodde nog vi prissatt dessa grejor lite väl högt.

I alla fall, vi gjorde oss redo och i söndags kväll skickade vi ut annonsen. Nu håller vi tummarna på att någon hör av sig sa vi till varandra... ..PANG vad det small till i Anns mailbox! Det sprutade in mail från när och fjärran, ja i allafall från olika delar av HCMC, med önskemål om att veta vart de kunde hämta dessa grejor de bestämt sig för.

Det blev till att sortera upp mailen, vem var intresserad av vad! Sen börja svara att först hit imorgon måndag med pengar och hämta sin eller sina grejor fick varan. Ann skulle va hemma senast kl 10. Kl 9 stod första kunden på trappan. Köpte 2 sängar och frågade om det var något mer hon fick handla! Ville köpa torkställningen inkl kläderna som hängde där... köpte utöver sängarna 2 tavlor hon hittade, 2 mattor vi inte använde längre, 3 krukor som stod till ingen nytta... Sen kom alla efter varandra och när eftermiddagen var över så var allt utom bilbarnstolen såld. Lekbord och barnvagn finns det intressenter på men de har inte kommit förbi än så vi får se hur det går med det. Bilbarnstolen ja, det var faktiskt en vietnamesisk kille som var intresserad av den men han visste inte vad den skulle användas till. Ann förklarade och han tyckte att försök du sölja den till någon av dina västerländska kompisar istället.... men om du inte lyckas är jag intresserad!

Förresten, när en av kunderna var hemma hos oss för att köpa TVn så köpte han även en bandspelare/cdspelare som inte funkade riktigt, 1 lampa vars lampskärm var sönder och en lekmatta som ungarna kört bilar på....

Snacka om "shop-o-holics"....

Ann och jag har fått blodad tand, nu ska vi se om vi har något mer i gömmorna som kan dumpas ut! Helt eller inte verkar inte ha någon betydelse! Det är som ordspråket; Allt går att sälja med mördande reklam, kom o köp konserverad gröt! Kan man då kalla oss för "sell-o-holics"....

Shoppa på,
Ann o Janne

1 comment:

Anonymous said...

lart mycket