Friday, December 25, 2009

BF….

BarnFritt!

Vi var I Kuala Lumpur förra helgen för att bara hänga I stan, shoppa lite, äta gott och rå om varandra. Anledningen var att fira att det är 10 år sedan vi träffades en mörk December kväll på Harry’s i Helsingborg... resten vet ni vad som hänt!

Oj vad tiden har gått fort och vad vi hunnit med sedan dess! Man blir allt lite nostalgisk och frågar sig kunde vi hunnit med mer?

Helgen var välplanerad av Ann innan avresa. Där var bland annat playdate för Jonathan, sleepover för Oliver, filmkväll hemma för bägge, godisskåpet fyllt (ja även matskåpet...), barnvakten var uppdaterad på hur helgen var tänkt, extra föräldrar i form av kompisar till oss var informerade och tagna som gisslan på att va beredda om så skulle behövas....

Behövas ja, just det det behövdes! Vi åkte fredag förmiddag efter skollämning och på lördag morgon väcks vi av att telefonen ringer. Vi hade sett fram emot en sovmorgon men inte ens om vi befinner oss i ett annat land kan vi få det! Jonathan hade fått maginfluensa och kräktes. Ja ja, vi kan ju inte göra så mycket härifrån utan det var att ringa upp till extra mammorna och be dem titta förbi för att se om något mer kunde eller behövdes göras. Framåt lördag eftermiddag blev han bättre och ringer oss och säger: Pappa, jag mår bättre nu!

Oliver flydde fältet, blev hämtad av George och hans mamma för sin planerade sleep over och den varade i över 24 tim innan han kom hem igen. Det räddade troligen hans mage.

Vi passade på att gå loss i 2 olika shopping centers bla KLCC. Det är där KL Twin Towers står och de är mäktiga! Coolt att de var med i filmen Entrapment med Sean Connery och Cathrine Zeta Jones. En bra rulle förresten för er som inte sett den.

I det andra köpcentrat som låg tvärs över gatan från hotellet så hade de gigantiska granan inomhus, tomten kom varje dag och familjer fick komma upp på för att fotas med tomten på hans släde med renar som stod på snö i form av vit småsten. Där fanns också en annan släde som flög i luften över entrén med renar, de hade konstsnö som föll på kvällarna och alla Malayser samlades där och var förundrade över fenomenet Snö.

Matutbudet är totalt i KL, vi passade på under denna korthelg att äta spanska tapas inkl sangria, libanesiska smårätter som var alldeles ljuvliga, italiensk pasta pizza antipasto, fransk croissant mm så vi var faktiskt ganska internationella i ätandet

Söndagen en kort shopping tur och sen på väg till flyget tog vi rundan om en familj som vi känner i KL. Där var en annan familj som vi lärt känna här och hälsade på så vi överraskade dem med att stiga in för en kopp kaffe! Det blev många glada skratt och en trevlig kaffe stund och snack om vad som händer oss alla i Vietnam, KL och Jakarta som den andra familjen flyttat till.

Kom hem efter lite förseningar och ungarna jublade! Mamma o pappa hemma igen!

Ann o Janne

No comments: