Tuesday, December 29, 2009

Shopping….

Vi var och testade det nya supermarket runt hörnan där vi bor och det var helt enkelt perfekt I förhållande till det gamla supermarket. Stort, luftigt och en massa varor. Priserna var helt klart en nivå bättre än tidigare! Det går framåt här! Men....var vi än gick så följde minst 1 vakt oss, de bakom eller bredvid oss på 3-5 meters avstånd och bara kollade vad vi gjorde så vi inte stoppade något i väskan, eller öppnade ett paket kex och smakade, eller öppnade en öl och drack lite....Eller var de bara nyfikna på vad vi handlade.... När vi var klara med handlingen och skulle betala så var det en procedur utöver det vanliga... 2 vakter, 1 kassörska, Ann och jag. Alla skulle hjälpa till, kolla och packa!

Tänk er följande scen... en pytteliten kassa linje där vi lägger upp varor med en vakt kollandes så att allt läggs upp på bandet. 1 kassörska som skall kolla varje produkt, scanna in den och ge den till en annan vakt som skall packa den i våra kassar. Vakten som packade var ingen van packare... alla tunga saker såsom mjölk, jos mm i en kasse som knappt hade gått att lyfta om han fått som han ville. Ann och jag var där och försökte styra upp det hela med att be vakten som kollade så att vi lade upp allt att stiga bak ett steg, kassörskan att bara scanna in varor och Ann att packa kassar. Vakten utanför kassan fick väl hitta på något annat.... Nåja det ordnade sig till sist. När vi skall gå får vi reda på vad vakterna egentligen gör.... Antingen kollar de kassörskorna så att de slår in allt i kassan eller så är de där för att hålla upp dörren och ta hand om kundvagnen! Det tackar man för den servicen.

Ett ordentligt fynd hittades dock som gör att alla ovanstående upplevelser kan förträngas.... en flaska Suntory Yamazaki! En japansk Single Malt som är grym! Prove den om ni har chansen! Väl värd sitt pris! En anekdot i sammanhanget är att jag letat efter den på välsorterade flygplatser i ca 2 års tid, hittade en flaska förra sommaren som gavs bort (hoppas den smakade bra Pelle) och nu kan man köpa den runt hörnet här i stan!

No comments: