Sunday, October 26, 2008

Halloween...


Så blev man då än en gång lite mer ”amerikaniserad”! Det var halloween party i helgen, och vilken fest det var! Låt mig börja från början.

Vi har ju alltid trott att Halloween Party är det samma som att klä sig skräckinjagande såsom häxor, trollkarlar, Drakula, skelett, han den där från Scary Movie mm mm men det är inte det det handlar om. Det är helt enkelt en mycket bra anledning till att ha en vanlig maskerad med hyffsad stor andel av de där läskiga figurerna förstås. På festen i lördags var där förutom de jag redan nämt ett antal Spiderman, Batman, pirater, änglar, getingar, tigrar o lejon, amerikansk football player, någon figur ur Starwars, viking, rock stjärnor, Hannah Montana, Usama bin Laden, prinsessor ja jag kommer nog inte ihåg alla figurer som var där. Håll med om att det var en salig röra och inte bara läskiga typer eller?

Det är också en alla barns favoritfest som ingen vill missa eftersom det är utklädnadsfest och en massa roliga happenings som ingen vill missa. Det började kl 4 och slutade runt 8 och då var alla barn helt slut av alla lekar, spring, bus, dans och uppträden. Jag kan tänka mig att alla mammor o pappor fick en lugn kväll när de små somnat!

Vi gick dit som Spiderman – Jonathan, Black Spiderman – Oliver, Pirat – Janne och Ann var trollgumma a’la Harry Potter/Musse Pigg. Ja det låter som en konstig blandning men Ann var nog en av kvällens mest uppskattade kostymer. Hon hade en svart peruk, Harry Potter glasögonen och trollstaven, Olivers Musse Pigg’s trolldräkt som skall va ner till fötterna men blev en perfekt kort klänning till Ann och det var många som inte kände igen henne! Det var jättemånga som berömde henne för hennes klädval och hon var nummer 1 om ni frågar mig men jag får väl ses som lite partisk i denna fråga... men i alla fall! Och förresten var det ingen som tyckte det var konstigt att Ann var bäst/mest utklädd bland mammorna...

Maten var en spännande sak... där fanns bla Dragon Wings, Fried Fingers, ödle muffins och en hel del annat! De hade en fantastisk god sak som tydligen kommer från södra USA, ett hamburgerbröd med grillat fläskkött i, det ska va de saftigaste bitarna som lite trillar isär när man tex gör en julskinka eller så. En massa sådant ”strimlat” kött och till det en god barbeque sås! Kommer inte ihåg vad det hette men gott var det! En massa plockmat av alla sorter fanns där naturligtvis oxå. Och självklart kylda drycker!!! Det behövs när man har utomhus fester!

Lekar anordnades för alla dessa barn med föräldrar, där var en lek som gick ut på att klä in sin kompis som mumie med hjälp av toapapper en annan var att äta äpple som hänger på ett snöra utan att ta hjälp av händerna, en massa pyssel såsom ansiktsmålning, skelett bygge, måla pumpor och annat ”Halloween-igt”. Oliver va cool som mumie!

Framåt kvällen så öppnades ”showen” av en av grabbarnas kompis, Joshua, han började med en break-dance med alla spinn, snurr på rygg, huvudet mm mm som bara kunde göras och då hängde Oliver på och körde lite break-dance han med! Ni skulle sett dem, vilken syn. Vi trodde detta var toppen av kvällen men det blev vi varse om att så inte var fallet. Strax efter break-dance’n kom allas våran ”Spiderman rocker” in och äntrade stället med en elgitarr och rockade loss utav bara den! Ni skulle sett Jonathan då! Och som om inte detta var nog... Jonathan tog tag i matchen med break-dance också! Vilka spinn på ryggen och huvudet, hopp och allt vad han och de andra 2 hittade på! Wow! Partyt satte full fart och var på högsta nivå!

Åhhh jag glämde nog säga att vi var ca 75 barn och 65 vuxna hemma hos en av våra vänner. Jo, det var en amerikansk familj som hade ordnat denna fest om ni nu trodde något annat.

Det var en trött och genomsvett familj Björkman som kom hem framåt 8.15 så en dusch på alla, sen somnade vi gott!

Nu är det bara ”trick and treat” kvar sen är Halloween över för i år... men då börjar julförberedelserna.... Det går undan nu! Tyvärr missar jag Trick and Treat i år igen, jag har varit i Kina 3 år i rad just den kvällen och det är inte mycket att göra men jag brukar få en utförlig rapport av gänget där hemma.

Hälsningar Janne

No comments: