Sunday, October 19, 2008

Celebration of cultures....

Så var det äntligen dags för Celebration of Cultures! Så som Ann har jobbat för att få detta perfekt! Inget annat än perfekt skulle duga, det var hennes motto!

Och det blev en succé av sällan skådat slag. Tänk er hela skolan ca 900 elever, ett antal lärare o andra anställda, ett stort antal föräldrar sitter i publiken! Då som 3e land kliver Sverige upp med 4 barn, Daniel 8 år, Oliver och Sara 6 år och Anton 4 år gamla och inte att glömma Ann x år som läser upp lite kring svenksa traditioner och annat som Sverige är känt för.

Det börjar med att de 4 barnen dansar ”små grodorna” kring en midsommarstång och sen rusar de av scenen för att klä på sig scenkläderna.... under tiden berättar Ann om den svenska musikindustrin och spelar upp ”the final countdown” av Europe och det jublas i publiken. Då vet de inte vad som komma skall.... Upp på scenen springer Oliver o Sara och ställer sig med ryggarna emot varandra med hopprepen i händerna som mikrofoner till välkända toner från Mamma Mia och jublet steg till enorma höjder. De kör ett super bra framträdande som Frida o Agneta med helt tidsenlig klädsel och koreografi, ja inövat från videos på youtube så det skulle va så perfekt som möjligt..., sen kommer Daniel upp iklädd en kopia på Ola Salo’s glitter dräkt och river av en The Ark låt och hela publik tjöt! Under dessa 2 framträdanden så har Anton lirat gitarr på scenen och under Daniels låt så tar även Oliver o Sara fram varsin gitarr! Sen avslutas Sveriges framträdande med Abba’s ”Thank you for the music” och hela taket lyfter på det för dagen uppbyggda scenen med sol/regn-tak för publiken och jublet ville aldrig ta slut.

Wow vilken bekräftelse det måste ha varit för de inblandade, jag fick i alla fall ståpäls som publik! (kan erkänna nu att det var nästan så jag fick tårar i ögonen för de alla var så bra) Jag var mycket stolt över Ann o barnen! Hur många som helst kom fram efter och berömde Sverige för deras framträdande och de skall ha all heder! De var kanon bra! Det är väl bara ett problem som jag ser det.... hur skall detta gå att slå nästa år?

Nåja det är ju ett tag tills dess och det skall nog kommas på något....

Celebration of Culture är en aktivitet på skolan där varje land får 3 minuter att presentera sitt land och sin kultur på eget vis. Det är helt valfritt vad varje land vill göra/visa. I år var det 19 länder som deltog och för att nämna några andra länder så hade England en teater med olika literära figurer med bla Harry Potter. Nya Zealand gjorde en Haki dans, det är den traditionella dans som görs bland urinvånarna på NZ. USA hade en sång om alla deras 50 stater, Honduras ihop med andra central amerikanska stater hade en dansuppvisning på lokala danser, Japan gjorde en uppvisning i tradionell japanskt trumspel.


ha de bra!!
Janne

No comments: