Saturday, November 10, 2007

Ös regn...

Idag på förmiddagen skulle vi ta en cykeltur var det tänkt.... Vi skulle till en lokal restaurant och äta brunch. Vi väntade och väntade och väntade tills det var tid att cykla men också tillsa tt det blev uppehållsväder. Det hade duggat lite ett par omgångar under förmiddagen så vi skulle passa på mellan regnet... När vi väl bestämt oss och kom ut, så tittade vår vakt upp på himlen och såg på oss med frågande blick..., vi skulle nog ha litat på honom och hans meterologiska kunskaper visade det sig.

Vi kom ca 1 km bort sen började det duggregna och vi tänkte att om vi la på ett kol så hann vi nog till restaurangen innan det började regna ordentligt. Ack vad vi bedrog oss det fullständigt vräkte ner några få sekunder senare så vi hade inget annat val än att vända hemåt. Gissa hur blöta vi var alla 4 när vi kom hem! Janne såg nog värst ut i vita shorts och vit t-shirt, han vann tävlingen "Mr wet t-shirt". Olivers shorts var nog bland det smutsigaste vi sett! Jonathan såg mest överraskad ut men med ett leende på läpparna, det verkade som om han ville ut i regnet igen!

Efter att vi kom in så sa Oliver att han går upp och tar en dusch! Snacka om att vi stod med tappade hakor! När jag kom upp så mycket riktigt stod han i duschen och duschade själv! In med Jonathan och oss för att tvätta av oss allt det smutsiga regnvatten och smuts från vägarna som stänkt upp på oss. När vi har duschat färdig är hela duschkabinen helt grusig av allt smuts!

Ni ska veta att när det regnar här i HCMC så gör det det ordentligt, regnet fullständigt vräker ner och studsar rejält upp från marken. Alla vietnameser stannar direkt när det börjar regna och klär på sig regnkläder eller söker skydd för regnet men det gjorde inte vi... Nu har vi lärt oss det, igen...

Det blev till att äta restmat till lunch istället och det var helt OK! Nu blir det troligen restaurant besök i kväll istället om vädret tillåter...

Kram från HCMC
Fam Björkman

No comments: