Sunday, November 16, 2008

Sista chansen....


I ärlighetens namn sitter vi nu med "sura miner" på vår sista frukost här på Tioman Island. Sista morgonen med chans (liten men dock...) för en båttur och snorkling bland fiskar och koraller. Varje morgon har vi gått till receptionen med hoppet om en snorklingstur i topp, men varje morgon har vi fått höra ”maybe this afternoon” och efter lunchen har vi fått svaret ”I think tomorrow”.

Säkerligen kloka ord från de som vet bättre men vi har ingen ”afternoon” eller ”tomorrow” kvar nu...

I morse var vi tom så ”deperata” så vi ställde klockan för att va uppe i tid, äta frukost och va redo senast kl 9 när snorkelturerna börjar. Allt för att kunna utnyttja tid och väder innan lunch för att kunna flyga tillbaka till KL efter lunchen.

Nu sitter vi på frukosten och regnet öser ner, vi har druckit 4 koppar kaffe var för att få tiden att gå så vi kan ta oss till receptionen för en sista fråga om de har någon båttur i alla fall? Kanske med en täckt båt? Men svaret blir att ni kan ju snorkla om ni vill men det är dålig sikt och ni kan ju åka på en båttur om ni vill. Det är delvis tak på båten men det kommer att regna in från sidorna så ni blir nog blöta. Beslutet var enkelt. Ingen snorkling och ingen båttur.

Så det enda turkosa vatten vi sett var på inflygningen med planet i torsdags sen har det inte varit något turkost vatten i sikte endast Anns och min turkosa tröjor...

Så förkylda, hostiga, myggbitna tar vi oss till KL i eftermiddag och skall njuta av ett par dagar med trevliga kompisar och Zoo, Akvarium, Twin Towers, Shopping, IKEA, Science museum mm mm Få se vad vi hinner och vill göra. Vädret? Låt oss hoppas att det inte stoppar oss....

Monsun!!

Idag fick vi också reda på att det kom in en monsun i tisdags och det kan vi gå i god för. Det har varit grått, blött hela tiden med några få uppehållsstunder där vi maxat aktiviteterna så gott vi kunnat. Om någon undrar vad och hur en monsun är så vet vi det: regn, regn, regn och mera regn och åter regn! Enkelt, men så är det!


Mot nya upptäckter i KL!

Ann, Janne, Oliver och Jonathan

No comments: