Thursday, March 27, 2008

Mui Ne igen...

Så var då helgen över, den förlängda helgen som vi förlagt till ett resort i Mui Ne. Vi testade ett nytt ställe denna gång, Terracotta. Det var helt OK, juste pool, justa grönytor för 2 löpvilliga killar, health club för en löpsugen pappa (löpningen på stranden var jobbigare än vad jag kommer ihåg sen ungdomen), juste meny för en hungrig familj. På tal om det, så tror jag inte Jonathan och Oliver har ätit så mycket någonsin tillsammans över 4 dagar som denna helgen! Det var en fröjd att se!

Herre min skapare vad många svenska turister som trillar förbi Vietnam och Mui Ne nu. Bara på vårt resort var det nog 4-5 familjer, vi såg/hörde fler än så på restaurangerna runt omkring. Och tala inte om ryssar!!! Kändes som om det var en ryss-invasion i Mui Ne! Alla ryssar var så nära nakna som möjligt. Det verkar vara en ”folksport” i Ryssland att klä sig utan att det syns... Den ene efter den andre rullade upp badbyxor/bikini till ett absolut minimum och nästan alla borde ha klätt på sig istället. Om inte annat för att täcka kroppen och inte se ut som kokta kräftor så kunde de i alla fall tänkt på oss andra och vår aptit till lunchen...

En liten rolig händelse är att Oliver träffade en tjej som hette Lisa och var från Stockholm. Efter ett par dagars lekande visade det sig att Lisa fyllde 6 år och vi alla blev bjudna på tårta! Under tårt-fikandet så berättar en tysk herre som har snackat och lekt med barnen att Lisa hade bett Oliver översätta från svenska till engelska vad hon ville ha sagt till den tyska mannen och Oliver hade fixat det galant!
Vet inte vad det är som gör detta med tårta o födelsedagsfirande men detta var faktiskt 2:a gången som detta hände. Den första var i Malaysia för ett drygt år sedan!

Vi gjorde som vi brukar.... äter på Sailing Club. Klart bäst mat och service av alla ställen i Mui Ne, sen att vi är bekanta med de som driver stället och Oliver och Jonathan är kompisar med deras barn gör det mycket lättare. De klarar sig själva under tiden vi äter och njuter av ett glas gott rött vin eller drinken efter maten med havet och vågorna framför oss. Man kan ha det sämre i Mars tycker vi.

Vi stretchade ut resan så mycket vi kunde, avresan gick tidigt lördag morgon och vi var framme redan kl 10.30 efter 4 tim resa och hemresan påbörjades inte förrän 18.30. Allt för att vi skulle njuta av de extra timmarna vid poolen/havet och i solen. Perfekt hemresa, 1 film var på dvd-erna för grabbarna sen släckte vi dem och grabbarna slocknade. Sov resten av vägen hem och resten av natten. Skönt, vi (jag o Ann) var båda utvilade för en ny arbetsdag!

Ska resa till Sverige på fredag så det blir en kort stund med familjen i HCMC men skolor och jobb börjar igen på måndag så det är ”back to normal” from måndag.

Kramar från Fam Björkman

No comments: