Friday, May 11, 2007

Garden party....

Eller Pool party om man vill kalla det för det, dock inga dopp i poolen det regnade hela kvällen. Eller Pre-summer party för att träffa alla vänner innan en del flyttar härifrån eller bara åker på semestrar runt om i världen!

Trots regn hela kvällen så blev partyt mycket lyckat! Vi hade så roligt och minglade med ett 30 tal vänner, det blev precis som vi tänkt oss.

Jag måste berätta om de kulturella skillnaderna som vi upptäckte under kvällen och då menar jag inte språk, bakgrunder, historia mm mm utan något mycket mer uppenbart...

Inbjudan var till kl 7 pm och någon minut hit eller dit är väl OK tycker vi svenskar. När klockan var 6.50 pm då ringer det på dörren. De första gästerna ankom. Gissa om de var från Sverige eller? När klockan blivit 7.10 pm har alla svenskar som var bjudna kommit. Det var 3 par och en ensam för kvällen. Det dröjer hela 5 minuter tills att 4 danskar dyker upp, och ursäktar sig för sen ankomst.

Mellan klockan 7.15 och 7.45 trillar engelsmän, hollandare, australiensare (dock inte alla) in med jämna mellanrum. 7.45 då kommer amerikanare och undrar om de är först på festen? tror inte det... Ända fram till 8.15 kommer folk in och de sista 2 paren kommer från Australien och Holland och då har övriga gäster redan försett sig ur bufféen som serverades.

Vi skandinavier konstaterade redan klockan 7.16 att vi är de enda som håller tiden och kan klockan! men men, vad spelar lite förseningar för roll på ett garden party med mingel och buffémat.

Alla gäster hade barnvakter och som Askungen verkade det som om de bara kunde vara på balen/gardenpartyt till midnatt för kl 11-11.30 pm så försvann i stort sett alla. En överförfriskad dansk tyckte detta var helt tokigt att gå så tidigt....när det fortfarande fanns kalla drycker kvar! Hemma hade han stannat till 7 på morgonen.

Ett konstaterande från "35-an(n)", Åldern tar ut sin rätt...

Nu idag är Oliver och Jonathan bjudna på barnkalas kl 2-4 pm till Sara, en svensk tjej som går i Olivers parallell klass. Samtidigt så råkar det kollidera med ett hej-då-surprise-party till en engelsk familj som skall flytta härifrån om några veckor. Jag tar grabbarna på kalas och Ann möter upp på hej-då festen. Vi övriga tar oss dit efter kalaset. Det är nämligen en av Olivers klasskamrater som skall flytta.

En annan sak som slagit oss är den ruljansen som det är på folk som lever som vi, som utlänningar i ett annat land. Vi har redan kommit i kontakt med ett antal famljer och vi har konstaterat att alla kontakter är varma men ytliga. Man måste va beredd att tappa vänner och skapa nya vänner hela tiden.

Ha en trevlig helg önskar vi lite trötta men lyckliga från HoChiMinhCity

Flight time: - 26 days and counting.... vi ses i Juni!

1 comment:

shqipe said...

Med andra ord, danskar är sej lika oavsett var i världen dom befinner sej! :) Shqipe