Sunday, June 6, 2010

Riverside…

Nu är vi på plats i vår service apartment på Riverside. Ungefär som vi trodde, aningen bättre faktiskt. En 3 rummare med 4 sängar, och pool och flod utsikt.

Service Apartments, skulle naturligtvis testas med en gång... Internet funkade inte ringde 210 till Customer Service department och meddelade att jag behövde internet, en adapter för Europeiska kontakter samt en förlängningsladd. 3 min senare ringer internet killen på dörren, Internet fixat nu. Under tiden han är här knackar det på dörren o adaptern och sladden levereras.

Det kallar jag Service. Nu är vi redan online med mail, blogg och facebook.... dock inte Skype.

Dagen F som i Flytt, började med två trötta föräldrar.... vi var bägge ute på olika håll i går kväll, natt och tidig morgon... Men var det bokat Farewell Pool Party för killarna så var det. Frukost med George som hade stannat över natten och sen iväg. 2 timmar med en massa lek och spring, simning o dykning, snacks o dryck, mingel o lek så var det dags att packa ihop för att åka hem o packa.

Packa väskor för en vecka på Riverside och därefter Sverige för familjen medan jag behövde packa för 2 veckor jobb o sen Sverige. Tagit hela dagen. Började vid 1130 tiden och var klara runt 1830 med ett avbrott för en kylskåpsrensningslunch.Till kvällen blev det pizza beställning. Nu äter familjen middag bestående av nachos o popcorn och pretzels... Härlig pizzabeställning idag!

Efter många försök kom jag äntligen fram på telefonlinjen. Då svarade en kille som inte kunde ett ord engelska. Pizza? Huh? Språkgeniet till kollega tog över luren. Blev aningen bättre... OK kunde beställa efter många förtydliganden; pizza margeritha, thick crust, 6 slices big, No no no not 4 slices and not thin. Pizza Margeritha is only with tomato and cheese, nothing else! Svaret kom som man förväntat sig; OK sir! Lika många förklaringar om inte fler på de andra 3 pizzorna, 2 repetitioner på addressen och telefon nummret till mig. Så Bekräftade killen min order! Kändes som Äntligen!

40 min senare... pizza killen kommer o levererar pizzorna. In kommer 4 pizzor som beställts. Dock inte de 4 pizzorna vi hade beställt.

Vår beställning, 1 P. Margeritha 6 slicar, 1 P. Margeritha med köttfärs på 6 slicar, 1 New York Deli 8 slicar, och en Vegetarisk 8 slicar.
Leveransen bestod av: 1 P. Margeritha 4 slicar, 1 P. Margeritha med köttfärs på 4 slicar, 1 NY Deli 4 slicar, och en P Chicken Mediterrania 4 slicar!

Som man säger här i Vietnam... Same same....

4 pizzor alla fel! Underbart man vet aldrig vad som väntar bak nästa hörn, telefonsamtal eller pizzabeställning. Ett par extremer i en vardag i Vietnam gott folk! Håll till godo!

Pizza delivery man? Skulle man kanske bli i nästa liv!

Hade en kollega som myntade uttrycket: Order what you want, eat what you get! Så sant som det är sagt här i Vietnam.... Slapp i och för sig att laga maten ikväll.

Janne

No comments: