Saturday, August 15, 2009

Svininfluensan....

Det märks tydligt att alla har tagit del av informationen kring denna panepidemi.
Vi kom hem för en stund sen från en shopping i stan. Vi brukar få be folk att inte röra våra barn i ansiktet, men idag trots trängsel på stan var det färre som försökte knipa på kinderna. Man ser många människor och barn som har på sig munskydd.

På skolan måste alla ta gele´ på händerna varje gång man går in eller ut. Första skoldagen tog det temp på alla som gick in och då menar jag alla, vuxna och barn. Nu är "bara" alla barn från 2 år till 7 år som det mäts temp på och det sker vid ingången men oxå 4 timmar senare när en febernedsättande medicin ger med sig. Alla som besöker skolan såsom de som levererar mat eller material mäts oxå temp på.

Jag har aldrig varit så ren om händerna som nu. Barnen med förstås. Det känns bara bra att influensan tas med allvar här.

Hitintills tror jag vi har 2 döda och ca 2000 sjuka av influensan. En läkarvän till mig, alltså en vän som råkar vara läkare, har varit sjuk och beskrev influensan som mild. Det som var hemskt var att befinna sig isolerad på ett vietnamesiskt sjukhus med dålig standard. Hon sa det var en erfarenhet att få vara patient för en gång skull.

Vi håller tummarna att få slippa få influensan men oxå att vi kan gömma oss hemma isolerade, vi i tjejligan har lovat varandra att leverera mat till varandra och göra en sk drive-through och slänga av matkassen och köra vidare.....

Kram Ann

No comments: