Sunday, April 27, 2008

Lugn helg...

Fick en fråga innan helgen om vad vi skulle göra och det skulle bli en lugn helg var tanken... Nåja ni vet säkert hurdana vi är så det blev raka motsatsen! Jag hade kommit hem natten mellan torsdag och fredag klockan 02.00 från Kina så det var en lite tilltufsad Janne som åkte till skolan för att lämna grabbar och vidare till jobbet den morgonen.

På fredags kvällen var vi och en amerikansk familj bjudna på tapas, sangria o riojor hos en holländsk familj. Det var utan barn och ordnade sig så bra för att Oliver hade en ”sleep-over” hos Daniel o Sara och vi tog med oss Jonathan och somnade honom där efter en liten stund. Wow, vilka spanska delikatesser som hade tillretts och sangrian o vinerna var inte dåliga de heller. Kanske aningen många glas av dem dock... Klockan 05.30 ringde alarmet!! Det var tennis lektion på gång. Det var bara att hasa sig ur sängen cykla iväg och spela! Trött? Javisst både av lite sömn men också av tennisen. Nybakat med hem och man var hjälte igen!

Lördagen blev ganska välfylld... hämtning av Oliver kl 9.30 för att åka till en annan kompis för att hämta upp honom för att de gemensamt skulle till ett kalas hos en klasskamrat. Det visade sig vara ett tjej kalas så Oliver och Jackson var de enda killarna där. De hämtades för en play date på eftermiddagen hos Jackson’s. Under tiden hade vi snackat med Jackson’s mamma o pappa om att träffas på kvällen o grilla. Sagt o gjort, Angela o Richard kom över med grabbarna framåt kvällen och bland de första kommentarerna Richard säger är: OK, Let’s see how the swedes do a barbeque or barbie as we say in Australia! Då slog det oss att Australiensare är nog det folk som grillar mest i världen! OJ det hade vi inte tänkt på... Vi har ju tidigare bjudit in en mexikansk familj på Tacos! Det gick ju bra den gången och det gjorde det även denna! Kvällen blev lång grabbarna somnade efter hand och vi snackade på om allt mellan himmel och jord och rätt var det var så var klockan midnatt! Angie o Rich åkte hem och Ann o jag tog ett natt dopp i poolen och svalkade av oss efter att ha suttit ute hela kvällen!

På lunchen i dag när vi var i stan så hamnade vi på en italiensk restaurang, inget högt odds på den va?, men det roliga var att när kyparen kom med menyerna så ryckte Jonathan till sig en av dem och började ”läsa” och sen sa han: One apple juice and a pizza please!
Wow både Ann o jag var stumma av förvåning! Men han fick vad han beställt. Det var tur att han inte beställde en öl eller så!!!

Vaknade upp till tonerna av Bruce Springsteen och Glory Days! Klockan var 8 söndag morgon och det var 30 min till Olivers Baseball började så det blev en snabb frukost och iväg! Trött, varm, svett och i desperat behov av något kallt att dricka. Kom överens med Oliver att dela en kall dricka i poolen! Lite återhämtad! Klockan 3 tennis, man funderade allvarligt om man är klok eller vad det kan bero på??? Men iväg och spela en timme och sen kommer man väl att rasa ihop i kväll av utmattning....

Nu kallar sagan till grabbarna och få dem i ryggläge så att Ann o jag kan kolla på Wallander film! Ska bli mysigt!

Kram på er
Janne

No comments: