Thursday, October 15, 2009

Celebration of cultures...

Idag var det dags igen, Celebration of Cultures! Sverige gjorde sitt, ett kanon framträdande och populärt bland publiken!

Det började med tradionellt Lucia firande, en lucia en tärna trestjärngossar och en tomte. Stämningsfullt med Natten går tunga... i bakgrunden. Ni kan riktigt tänka er i det stämningsfulla mörker och kyla som omger oss just nu...



Oj vad överraskade publiken blev när alla slet av sig sina kläder och musiken fullständigt exploderade i: ugha ugha ugha chakka, ugha ugha ugha chakka och Hooked on a feeling och Blue Swedes eller Blå blus som bandet med bla Björn Skifz var med i. Detta har ju varit en List-1a i USA och var igenkänd bland publiken. Kanske mest för att den var med i Ally McBeal på TV för inte så länge sedan.



Sen blev det vår lilla tribute till King of Pop, Michael Jackson, intro’t till Billie Jean och MoonWalk. Publiken i fullkomlig extas!

Nu vet vi att han är inte svensk och vi var stora nog att erkänna att han är inte från Sverige men men men...

Roxette är ett annat band som legat 1a på USA listan och vi försökte få med publiken i en Joyride!



I ärlighetens namn blev det lite neråt i publik jublet efter inledningen men vi jobbade upp det till ett crescendo i form av ännu en list 1a, Rednex och Cotton Eye Joe! Linedance och full fart och spex blev det publiken ville ha!





Wow vilken show det var!

Vi hade, efter viss påverkan från Culture representative Ann, fått startnummer 3, efter i mitt tycke två ”halvbra” länder såsom Taiwan och Thailand med några traditionella danser.... samt att det var viktigt att vara före USA som vi trodde skulle göra något på Michael Jackson temat. Det gjorde dem. Vi var först med Moonwalken.... våra USA kompisar gav bara en kommentar: Ann, You’re in trouble!

Sveriges Culture Representative har efter uppträdandet gjort en officiell ursäkt till USA. Den ende som ännu inte har besvarat den är The President. Ja, Mrs President of PTO (Parent Teacher Organization) förstås.... om nu någon trodde någon annan president.

De flesta länderna har kommenterat Sverige som utmärkta. Här är en del röster från publikhavet:

Germany – Congratulation Sweden, very good performance again!!!
Canada – Absolutely brilliant, you’ve done it again!
Australien – You are my favorite again!
USA – No comments yet…
Sverige – Trodde inget mindre än detta (sagt av 2 stolta pappor i publikhavet…)


Ann o Janne

1 comment:

agneta said...

På tal om tomtar...Mina tomtar brukar locka till skratt! Se dom på http://www.hemskapat.se. under övrigt! Välkommen dit/Agneta