Friday, March 13, 2009

Kultur krockar...

Måste bara berätta om hur olika vi alla är när det gäller att äta mat. I vår svenska kultur och vårt sätt äter vi ju enligt modellen:

- Förrätt typ soppa eller annat litet smakprov av något
- Huvud rätt och då oftast varm mat typ kött, fågel, fisk
- Efterrätt tex något sött

Min bordsgranne, en kinesiskt kille hade en annorlunda lunch idag mot vad jag hade eller för den delen kunde tänka mig:

- Färsk frukt och frukt cocktail
- En blandning av kalla sallader, mixat med lagad mat såsom kött, fisk, ris och ananas
- En desert tallrik bestående av färsk frukt, jordsgubbs mousse och en grisfot.


Ja ni läste rätt, en grisfot, kokt och enligt honom var den delikat.
Jag smakade inte den blandningen. Jag blev mätt ändå....

-------------

En annan sak jag funderade på idag i taxin på väg till flygplatsen var: varför kör inga kineser i sin fil på motorvägar? ALLA byter fil hela tiden, ingen kan tänka sig att köra i samma fil mer än någon meter känns det som.

Det är rena ”Stenis-takterna”, ja slalom åkning alltså, när man åker någonstans. Min teori är att de tror att man kommer fram fortare... men eftersom vid alla påfarter så blir det ett o-organiserat kaos och alla bromsar in till nästan stillastående eftersom de även i påfarter försäker slalomköra sig fram...

Sensmoral: det man vinner på gungorna förlorar man på karusellerna....

Nåja, fram till flygplatsen kom jag i alla fall.

//Janne

No comments: