Tuesday, October 16, 2007

Höst lov!!!

Från i fredags så har ISHCMC (International Scholl of HoChiMinhCity) stängt för höst lov mellan terminerna 1 och 2. Passar utmärkt eftersom vädret börjar bli bättre här i stan, läs det regnar inte varje dag längre utan är lite mer oregelbundet. Jag kom hem från Shanghai i fredags natt och i helgen hade vi en hel del att göra. Vi var bla på 3 års kalas hos Keitatsu-kun. Det är en av Jonathans klass kamrater och det var ett intressant kalas. Det var första gången som vi var på ett kalas hos en japan och OJ vilken tårta de hade ordnat. Den var nog 1 m2 stor, ca 30 cm hög och tro det eller ej, det var en Mitsubishi Pajero i marsipan på. En grön till och med. Det visade sig att det var Keitatsu-kun’s favoritbil. Hans pappa jobbar på Mitsubishi Motors så det är väl helt osannolikt att han kan ha något annat bilmärke som favorit....

Kalaset var förlagt till en Country-club här i stan så vi var mycket nyfikna på hur det skulle vara där. Det var precis så som vi hoppats. Barnen hade en massa leksaker och batteridrivna bilar och motorcyklar att köra. Pizza, pasta och annat gott för barnen att tugga på. För oss vuxna, olika maträtter såsom pasta, pizza, några asiatiska alternativ, sandwich’s mm mm och för att släcka törsten öl, vin, vatten, läsk bla. En mycket trevlig tillställning med många av Jonathans klasskamrater och deras föräldrar. De flesta asiater och vi var väl 3-4 ”västerlänningar” av olika härkomst.

I övrigt i helgen var det en hel del tid hemma med familjen och bara kopplade av. Det behövs ibland också.

Igår åkte Ann, Oliver och Jonathan till Mui Ne tillsammans med Helen och Harold, Harold är en skotsk kompis till Oliver och Helen är en av Anns bästa kompisar och Eva, Daniel och Sara följde också med och de kommer att ha några bra och sköna dagar vid poolen och havet tillsammans.

Så denna veckan är man ”gräsänkling” och vad man hade planerat att ta det lugnt och inte göra något speciellt.... men ack vad man bedrog sig. Ann hade en lista på saker som skulle ordnas med, fixa datorn som är sönder, spraya huset mot myggor, köpa ett toast järn är några av sakerna .... Nåja det är väl bara att sätta tänderna i dem med en gång och få de gjorda.

Ann och grabbarna kommer hem på torsdag eftermiddag/kväll och då är det bara att packa om väskorna för då flyger vi till Siam Reap. Det är en stad i Kambodja och anledningen till resan dit är Angkor Wat. Angor Wat är ett kulturarv på UNESCO’s världsarvs lista och det är en massa tempel att titta på. Fär er som sett filem ”Lara Craft TombRaider” så vet ni vad det är. En del av den filmen utspelas i och bland Angkor Wat’s tempel.

Hälsningar
Janne

No comments: