Sunday, August 19, 2007

Skolstart....

Åhhh va söta grabbar som i torsdags gick till skolan tillsammans. Ni skulle sett dem, men för att beskriva morgonen så såg den ut som följande...

Efter frukosten så gick Janne o Jonathan upp för att borsta tänder, tvätta sig och göra sig i ordning. Då ser Jonathan skoluniformerna som ligger framlagda på golvet i grabbarna sovrum och säger ”Oviler’s kläder” (Jonathans sätt att säga Oliver). Janne rättar honom och säger att det är dina och Olivers. Efter toan så har det aldrig någonsin gått så snabbt att klä Jonathan, han fullständigt kastade på sig sina kläder och var stolt som en tupp när han spatserade runt i skol uniformen. En liten stund senare kommer Oliver ner färdigklädd också. Gissa om vi var stolta föräldrar!

Väl framme på skolan hoppar bägge grabbarna och vi ut ur bilen och skriver in oss och sen går vi till Olivers klassrum för att lämna honom för första dagen i KG, Kinder Garten. Detta var 2 dagar senare än de andra klasskamraterna eftersom Oliver vaknade på tisdagsmorgonen med feber och fick inte gå i skolan den dagen. Ååhhh va orättvist tyckte Oliver, han ville verkligen till skolan och var arg hela dagen till o från för att han inte fick gå i skolan. Han fick stanna hemma även dagen efter så att han blev av med febern.

Jonathan skulle inte lämnas förrän kl 08.30 första dagen för honom, detta för att fröknarna skulle ha möjlighet att ta hand om de gamla i klassen som redan kommit men även ha möjlighet att fokusera på Jonathan som ny elev i klassen.

Det gick jättebra för grabbarna att lämnas i skolan. Värst var det nog för Ann....

2:a dagen i skolan gick det inte lika bra att lämna dem. Bägge ledsna och ville att Ann var kvar men när Ann kom för att hämta så var det helt OK och dagen hade varit bra. Det var nog bara lite grann vid lämningen.

Ann hörde av rektorn i Junior school att hon hade sett 3 mammor första dagen och undrat vad det var med dem. De hade stått och småsnyftat och tyckt att det inte alls var roligt att lämna sina barn i skolan. Rektorn hade då frågat dem om deras barn hade varit ledsna men det hade dem inte, det var bara mammorna....

No comments: