Wednesday, December 26, 2007

Jul i HoChiMinhCity!!!

Vad konstigt det kändes när det blev julafton eftersom vi redan firat vår den 20e december. Anledningen till besök från Sverige, Ole o Caisa, som hade en hemresa 22e.

En rolig anekdot kring detta är Oliver som berättar för en australiensk kompis den 19e att 'tomorrow comes Santa Claus to us!'. De kommer inte helt överens om att så är fallet eftersom vi firar på så olika dagar men det ordnar sig till slut i alla fall.

Det blir en traditionell svensk jul med julbord och tomte och julklappar. Började som det brukar med att barnen är förväntansfulla och det är den längsta dagen på hela året tycker de helt klart. Bara en lååång väntan på Tomten!

Vi började med Kalle Anka kl 3 och det var uppskattat med glögg o pepparkakor för att sen ställa iordning julbordet med de flesta ”måstena” såsom Janssons, köttbullar, prinskorv, rödkål, sill, nubbe, skinka och tomatpajen. Ja ja den har blivit en tradition hos oss nu på julbordet oen smakar alldeles förträffligt till övriga rätter.

Klockan 6 kom Tomten!!! Och undrade om det fanns några snälla barn och det fanns det ju flera av .... Gissa om det blev liv i huset då! Jonathan var fullständigt orädd för Tomten och stod redo med den stora famnen att ta emot vad som än skulle delas ut, ja även de paket som inte var till honom... Men han var duktig på att dela med sig både till oss och till brorsan!

Favoriten är nog studsmattan som vi köpt till dem, oj vad de har hoppat sen den kom hem, eller kanske Ninja Turtle dräkterna! Ni ska se så söta de är i dessa dräkter.

Kramar från julfirare i HoChiMinhCity

No comments: